Vino

Vino je solza zemlje, dar neba, sok življenja…

www.vina-aureus.si

Vsak s svojim značajem se prepletamo in uživamo v ustvarjanju. V ustvarjanju  vinske kapljice. Naša raznolikost omogoča, da se dopolnjujemo in drug ob drugem rastemo.

Naše vinogradništvo ima dvajsetletno družinsko tradicijo.
Na obronkih čudovitih ljutomersko-ormoških goric imamo preko 9 000 žlahtnih vinskih trt, od tega je nekaj laškega rizlinga, šipon, sauvignon, chardonnay in posebnost modri pinot. Sončna lega, kvalitetna zemlja in ugodna klima so najbolj primerni za rast tradicionalnih trt.

visnka trta

Naše vino Modri pinot priporočamo k domačemu narezku, ki je obložen z mesom iz tunke, svinjskim jezikom in domačo salamo.


Vrata domače kleti so vedno odprta za goste, ki ljubijo žlahtno kapljico.V njej zorijo vina, katerih okus doda moderna tehnologija in družinska tradicija.

Po želji pa vam pripravimo degustacijo domačih vin v vinski kleti. Vinska klet lahko prejme 40 do 50 ljudi. Ob degustaciji vam nudimo še sir in domačo pogačo z zaseko, ki jih pri nas imenujemo “posolenke”. Pokušnja vina bo podkrepljena z razlago domačega gospodarja.

Že od nekdaj smo družina, ki ima rada vinsko trto in ki se ukvarja z vinogradništvom.

Vsa družina skrbi za vinsko trto od zgodnjega reza in vse do obiranja grozdja, ko se zberejo vsi sorodniki in prijatelji od blizu in daleč.

Takrat ne manjka niti harmonika.

 Takrat pozabimo na skrbi in na delo, ter se poveselimo s prijatelji.

Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“